+45 70 13 17 44

Opdag vores købsguide til begyndere og find det perfekte klaver eller flygel

Tre anbefalinger af velegnede klaverer til begyndere i alle aldre.

Guide til valg af begynderklaver

Denne guide hjælper dig med at træffe det rigtige valg af begynderklaver. Hos Juhl-Sørrensen har vi i mere end 125 år leveret klaverer og flygler til alt fra musikpædagoger, musikinstitutioner til koncertsale, og ikke mindst til private hjem, i hele Norden. Vi har derfor opnået stor viden om hvilke akustiske klaverer en begynderpianist med fordel kan vælge. Vi håber du for glæde af guiden.

KAWAI K-15

Pris 28.600 DKK

Fordele

  • Ultra-responsive ™ Direct Blow Action 
  • ABS Styran mekanikdele 
  • Klangbund i massiv Gran  
  • Stemmestok i hård Ahorn  
  • 4 bag-stolper 

Kawai K-15 er et fremragende begynderklaver. Det kræver meget lidt vedligeholdelse selv i skiftende temperaturer, på grund af ABS Styran materialer og den stive konstruktion. Den massive klangbund i gran gør at K-15 har en rund og behagelig klang og et bredt og musikalsk dynamikområde. Et begynderklaver der har rigtigt meget at byde på. 

Kawai K-15 ATX4

Hvad kendetegner Kawai K-15?

Et let og præcist anslag. Kawai K-15 har et behageligt let anslag, som ofte er en fordel, når de man skal lære at spille klaver. Det lette anslag skyldes deres Ultra-Responsive™ mekanik der benytter dele lavet i en stærk og meget let plasttype kaldet ABS Styran. ABS Styran er lettere end træ og reagerer ikke på forandringer i temperatur og fugtighed.  

En rund og organisk klang. Sangbunden og bjælkerne er de vigtigste lyd-producerende dele i et piano, hvad angår materiale og hvordan det føles at spille på og hvordan instrumentet lyder. Sangbunden i Kawai K-15 er produceret af den fineste kvalitet af lige-året gran, udvalgt og videnskabeligt testet til at nå Kawai’s resonans standarder, der sikrer ekseptionel dynamisk rækkevidde, og fantastisk tonal balance over hele lyd-spektret. Massivt træ kræver nemlig mindre energi for at resonere og forstærke strengenes toner. På grund af den mere fintfølende klangbund, har pianisten på K-15 mulighed for musikalsk at kontrollerer et bredere dynamikområde. K-15 har fire fuld-laminerede bag bjælker. Det giver en øget stivhed og tonen formes derfor i større udstrækning af hele klaverkassen.  

Digitalpiano

Digitalpianoer har færre klanglige nuancer og vibrationer, ligesom anslaget ikke giver de samme muligheder for kontrol, som på et akustisk klaver. Men selv små digitalpianoer kan have en høj og stor lyd fra de indbyggede højtalere og mekanikken har vægtede tangenter. De er ofte lette at flytte rundt med og så kan lydstyrken reguleres eller der kan anvendes høretelefoner, hvis klaverspillet ikke skal forstyrre. Der kan spilles med lyde fra mange forskellige instrumenter og så er det nemt at tilslutte f.eks. en computer for at komponere, optage eller modtage undervisning. Et digitalpiano skal ikke stemmes, så der er ingen vedligeholdelsesomkostninger.

Hvad er et digitalpiano?

Det digitale piano har ingen hammerhoveder, strenge eller sangbund, men producerer lyden ved, at når tangenten trykkes ned, så fungerer tangenten som en kontakt, der producerer en optaget lyd fra et akustisk flygel eller klaver. Lyden forstærkes af højtalere eller kommer ud i høretelefonerne. Digitalpianoet er nemt at flytte rundt med og det fylder ikke så meget. Der kan skrues op og ned for lyden og der kan spilles med høretelefoner. Et digitalpiano har typisk et stort udvalg af lyde fra mange forskellige instrumenter og kan nemt tilsluttes til fx en computer. Mekanikken anvender vægte til at simulere anslaget fra et akustisk klaver.

Silent piano

Silent pianoet kombinerer det akustiske og det digitale. Det kan spille som et helt almindeligt akustisk piano med det præcise anklag og den levende inspirerende klang, men ved at aktivere silent funktionen, så kan der spilles med høretelefoner. Silent pianoer er genialt både til studenten, som kan øve akustisk om dagen og digitalt om aftenen, men også i stuen, hvor der kan øves på alle tider af dagen uden at forstyrre familien.Akustisk, digitalt eller silent? Dit valg.

Hvad er et silent piano?

Et silent piano er et akustisk piano med et indbygget digitalpiano. Det blev opfundet i midten af 1990´erne af de to førende producenter Yamaha og Kawai, som begge både laver akustiske og digitale pianoer, så det lå ligefor at fusionere de to pianotyper. Når den digitale del aktiveres, så blokeres hamrene, så de ikke rammer strengene og så kan der spilles med høretelefoner uden at forstyrre. Anslaget er optimalt, da der er en helt normal akustisk mekanik i instrumentet. Silent klaveret kombinerer dermed fordelene fra det akustiske med fordele fra det digitale.

Klaver eller flygel

Klaverer og flygler lyder forskelligt, spiller forskelligt og ser forskellige ud.Oftest er det pladsen der afgør om det skal være et klaver eller flygel. Et klaver kan stå op ad væggen og er derfor nemt at placere i stuen eller på værelset. Flyglet er større med sin klangkasse på tre ben og kræver en særlig plads, men er til gengæld et smukt møbel i ethvert hjem
Forskel i klang og anslag mellem et klaver og flygel skal opleves. De har hver deres fine klanglige karakter og anslagsfornemmelse. Et flygel er ikke bedre end et klaver eller omvendt. Et flygel kan spille med større volumen, mens et klaver kan have en smuk intim tone. Hvert klaver og flygel kan også være meget unikke i klangen. Nogle instrumenter har for eksempel en stor varm tone, mens andre kan have en flot klar og dynamisk lyd.Det er ofte ønsker til klang og anslag samt plads og behov, som afgør hvad der er det rigtige valg.Klaverer og flygler kommer i mange størrelser, prisklasser, designs og fra forskellige producenter. Den bedste måde at finde det helt rigtige er ved et besøg i en af vores butikker for at se og prøve de mange muligheder.Klaver eller flygel? Dit valg.

Nyt eller brugt

Et akustisk klaver eller flygel i god kvalitet har en levetid på 60-80 år. Derfor kan et lettere brugt klaver være en god mulighed, da der stadig er mange gode år tilbage inden det skal istandsættes. Et ældre brugt klaver eller flygel, som er istandsat, kan også have en helt speciel charme, design eller klanglig karakter, som gør det til et naturligt valg. Et brugt klaver er billigere end et tilsvarende nyt, men hvis det er af ældre dato eller slidt, så kan det være meget dyrt at få sat i stand, så det kan stemmes og spilles på.Nye klaverer fra de førende fabrikater er produceret i meget høj kvalitet og tilbyder derfor ofte en god kvalitet i forhold til prisen. Det nye klaver har en helt præcis mekanik samt en dynamisk stor klang og kosmetisk vil det være uden ridser og små fejl, som er almindeligt for brugte instrumenter.Nyt eller brugt. Dit valg.

Book et besøg i et af vores showrooms

Et besøg og en samtale med en af vores dygtige ansatte er det perfekte næste skridt. Så kan du prøve en række af de klaverer eller flygler du har i tankerne og få svar på alle dine spørgsmål. Vi er klar til at hjælpe dig.

Køb, leje eller finansiering

Et klaver eller flygel kan være en af de største investeringer til hjemmet. Et nyt klaver koster fra cirka 25.000 kr. til over 300.000 kr. og et flygel fra 50.000 kr. til flere millioner.  

Leje er et godt valg for dem, som skal starte med at spille og vil se om interessen holder, eller for dem som ønsker at komme i gang uden en stor investering fra starten. Ved leje er der en bindingsperiode ned til 6 måneder og ved køb af det lejede fratrækkes op til 12 måneders leje fra prisen.

Det er også muligt at finansiere købet. Med en udbetaling fra 20 % kan købet betales med månedlige afdrag, så klaverspilleriet kan komme i gang uden hele instrumentet, skal betales på én gang.

Ombytningsret og garanti

Hos Juhl-Sørensen tilbyder vi en 5 års fri ombytningsret af akustiske pianoer og flygler til et andet akustisk i samme eller højere prisklasse. Det vil sige, at det for eksempel er muligt at bytte sig fra et piano til et flygel ved at betale forskellen mellem prisen der blev betalt for pianoet og prisen på flyglet.Der ydes 5 års fabriksgaranti fra alle vores samarbejdspartnere og på brugte instrumenter tilbydes Juhl-Sørensens 5 års garanti på materiale og fabrikationsfejl.

Passion for musik

Hos Juhl-Sørensen er vi drevet af passion for musik. Hver dag gør vi vores bedste for at inspirere så mange som muligt til at nyde musik i almindelighed og klaverspil i særdeleshed. Af samme grund fører vi klaverer og flygler i mange prisniveauer med fokus på en høj kvalitet til prisen.Hjerteligt velkommen i vores butikker til yderligere råd og vejledning.

Join the club!

Tilmeld dig og bliv en del af et passioneret fællesskab, hvor du får nyheder om modeller og kommende kampagner, samt invitationer til konkurrencer og arrangementer.

Book fremvisning

Udfyld formularen med navn, e-mail og ønsket dato, samt forslag til klokkeslæt for fremvisningen. Husk også at vælge afdeling.

Join the club

Bliv en del af et passioneret fællesskab, som modtager nyheder om modeller og kommende kampagner. Du vil også blive inviteret til eksklusive events, modelafsløringer konkurrencer og koncertarrangementer. Tak for din interesse.

Hent Købsguiden.
Tak for din interesse!

Du er få trin fra værdifuld information om, hvilket piano der opfylder netop dine behov.

Forespørgsel på

Reparation

Udfyld formularen nedenfor med informationer om dit instrument.

Tak for din interesse

Vi vender tilbage hurtigst muligt.

Venlig Hilsen, 
Juhl-Sørensen

Tak for din interesse
Du er næsten tilmeldt

Tak fordi du har tilmeldt dig vores nyhedsbrev. Som led i vores bestræbelser på at sikre dine persondata, vil vi bede dig bekræfte din e-mail i den e-mail vi netop har sendt dig.

KØBSGUIDE

Tak for din interesse.
Klik her for at se købsguiden.