Steinway reparationer og originale dele

Hvad betyder renoveringen af et Steinway og hvad koster det?

Der kan være meget stor forskel på renoveringer af flygler og særligt af Steinway flygler.
For det første er det vigtigt, at renoveringen udføres af instrumentmagere som har stor erfaring med Steinway og som har taget en uddannelse på Steinways fabrik i Hamborg.
For det andet, så har det stor betydning for kvaliteten og værdien af det renoverede Steinway flygel om der er brugt originale Steinway dele. Steinway fabrikken anser ikke selv et flygel for et Steinway flygel, hvis det er renoveret med dele, der ikke er originale og med dele som ikke har gennemgået Steinways kvalitetskontrol på fabrikken.

Det vil sige, at et Steinway flygel renoveret af Steinway teknikere med originale dele kontrolleret på fabrikken for det første giver det bedste flygel, men også sikrer den gode investering. Et Steinway flygel med uorginale dele og renoveret af teknikere uden den specifikke erfaring med Steinway kan ofte være næsten værdiløst og umuligt at sælge.

Er du i tvivl om dit flygel har originale dele, så bed om at få fakturaen på delene til dit flygel fra Steinways fabrik, så sikrer du også værdien ved et videresalg.

En hovedrenovering af et Steinway koster fra 150.000 til 200.000 kr. afhængigt af størrelsen og den origianale stand. Op mod halvdelen af denne omkostning går til indkøb af materialer og originale dele fra Steinway.

Tysk eller Amerikansk Steinway?

Steinway blev grundlagt i 1853 i New York og har stadig i dag en fabrik i Queens, hvor de producerer Steinway til Nord- og Sydamerika. Fabrikken i Hamborg blev grundlagt i 1880 og det er i Hamborg flyglerne til Europa og Asien produceres. Der er ganske stor forskel på flyglerne fra de to lande og flyglere produceret i Tyskland anses som de klart bedste og derfor også de dyreste. Det vil sige ved køb af et brugt Steinway er det vigtigt, at undersøge om det er fra Hamborg eller New York, da et brugt amerikansk Steinway har en langt mindre værdi. Vær særligt opmærksom på, at der i dag på internettet findes mange brugte amerikanske Steinway flygler som opkøbes billigt i USA, hvorefter de renoveres i Østeuropa, så de ligner flygler fra Hamborg. Kontakt os med serienummeret på dit flygel, hvis du ønsker at få sikkerhed for produktionsår og land.

arrow_upward