+45 70 13 17 44

Kravitz designer unikt Steinway & Sons flygel​

Inspiration

The Kravitz Grand Limited Edition

Et samarbejde med den verdenskendte musiker og stilikon, Lenny Kravitz.

Lenny Kravitz og Steinway & Son indgik i 2020 et samarbejde, hvor Steinway lod Kravitz Design designe et Steinway model B flygel. Det blev startskuddet til det der skulle blive til THE KRAVITZ GRAND LIMITED EDITION.  

Kravitz grundlagde i 2003 Kravitz Design. Et moderne design-studio med fokus på interiør, industrielt design, branding og grafisk design. Kravitz design studios løsninger beskrives ofte med ord som ‘sjælfuld elegance’ og kendere mener at designstudiet besidder en ‘naturlig, afslappet stilsans’. 

Inden selve designprocessen blev sat i gang, gennemgik Lenny og hans Kravitz’ design-team alle aspekter af et Steinway B flygels konstruktion. De undersøgte alt, lige fra kasse, over mekanik og skruer, for at opnå den viden, der var nødvendig for at kunne skabe et helt nyt look. Det skulle ikke ligne noget, STEINWAY tidligere havde har produceret, og samtidig skulle instrumentets unikke musikalske egenskaber selvfølgelig leve fuldt op til Steinways sædvanlige høje krav. 

Klassisk europæisk stil med afrikanske citater

The Kravitz Grand henter sin inspiration fra afrikanske temaer som man kunne opleve dem i malerier, skulpturer og stofdesigns på kunstscenen i 1920’ernes Paris. Kravitz Designs har på flyglet kombineret Art Deco-styling med afrikanske motiver i et eklektisk enestående kunstværk. Udsøgte materialer og enestående detaljer præger dette unikke instrument.

The Kravitz Grand har håndudskårne motiver langs flygelkassen, på indersiden af låget og nodestolen, som det har taget Steinways håndværkere mere end 200 timer at udføre. De kraftige ben med ibenholt finish er også alle udskåret i hånden. Flyglets kasse er udført i 15 lags særlig hårdt ahorntræ, personligt udvalgt af Lenny Kravitz.  

 

"I see design and music as being the same thing: you start with inspiration and at the end you have a piece of art"

Lækre designdetaljer

Det er tydeligt, at der er kælet for samtlige detaljer hele vejen igennem det unikke design. Som prikken over i‘et er Steinway logoet udført i emitteret skildpaddeskjold forarbejdet af Pearl Works og smukt indlagt ind i klaviaturlåget. 

Massiv bronzelyre

Den massive bronzelyre er designet af Kravits selv og støbt hos Modern Art Foundry. Bronzestøberiet Modern Art Foundry har til huse ved siden af Steinway fabrikken, på Manhattan NY, i den tidligere Steinway Mansion Carriage House, og er specialister i bronzestøbning af kunstværker. 

Steinway samarbejdet

“Det første instrument jeg nogensinde spillede på var et Steinway”, sagde Lenny Kravitz. “Jeg har været fan af Steinway hele min 30årige karriere. For mig er det derfor et stort privilegie, at få lov til at designe mit drømme Steinway.

Jeg har virkelig lagt min sjæl i hvert eneste designelement og jeg er taknemlig for at arbejde med en partner, der lader mig få frie hænder til at udvikle et design, der er så personligt og hvor føler jeg har skubbet til grænserne for, hvor langt væk fra det klassiske flygeldesign man kan gå.  

“For the design of this piano, I wanted to mix the classic European style with an African motif. They blend so beautifully together.” – LENNY KRAVITZ 

info@piano.dk

+45 70 13 17 44

Book fremvisning

Join the club!

Tilmeld dig og bliv en del af et passioneret fællesskab, hvor du får nyheder om modeller og kommende kampagner, samt invitationer til konkurrencer og arrangementer.

Join the club

Bliv en del af et passioneret fællesskab, som modtager nyheder om modeller og kommende kampagner. Du vil også blive inviteret til eksklusive events, modelafsløringer konkurrencer og koncertarrangementer. Tak for din interesse.

Hent Købsguiden.
Tak for din interesse!

Du er få trin fra værdifuld information om, hvilket piano der opfylder netop dine behov.

Forespørgsel på

Reparation

Udfyld formularen nedenfor med informationer om dit instrument.

Tak for din interesse
Du er næsten tilmeldt

Tak fordi du har tilmeldt dig vores nyhedsbrev. Som led i vores bestræbelser på at sikre dine persondata, vil vi bede dig bekræfte din e-mail i den e-mail vi netop har sendt dig.

KØBSGUIDE

Tak for din interesse.
Klik her for at se købsguiden.