Klaverleg – en sjov genvej til nodelære

Klaverleg – en sjov genvej til nodelære

af Mikkeline Munk Nielsen

Bogserien Klaverleg af Pernille Holm Kofod og Sandra Schoeller Olsen er en pædagogisk og illustrativ introduktion til klaveret. Når man skal lære at spille klaver kan de  sorte noder være forvirrende og kedelige, særligt for børn, men Pernille H. Kofods har med sin bogserie en vision om at gøre nodelære underholdende og let tilgængeligt.

“I Klaverleg er noderne erstattet af et univers af ikoner, der gør det sjovt og nemt for dig og dit barn at lære at spille klaver”

– Pernille H. Kofod

I hver bog finder du ca. 30 melodier samt lege og øvelser der motiverer dig og dit barn til at lære at spille og have det sjovt sammen om musikken. Herudover har tilrettelægger Pernille H. Kofod filmet bogens sange, så man kan se og lytte til dem blive spillet på hjemmesiden klaverleg.dk.

Bagerst i bogen vil du desuden finde et stykke papir med tonernes symboler tegnet på, der kan sættes bag tangenterne, så du altid kan se, hvor tonerne ligger.

klaverleg1

 

Bogserien består af fire bøger, hvor hvert bind løfter dig, så du hele tiden udvikler dine spillefærdigheder. Her er en lille oversigt over de forskellige bøger:

  1. Klaverleg for børn, forældre og bedsteforældre

I bind 1 lærer du først og fremmest at bruge hænderne til at spille med og til at blive ven med tangenterne. Med ikonerne som hjælpere kommer du hurtigere ud af starthullerne og er garanteret en succesoplevelse med dit spil. Børn helt ned i 4-års alderen kan starte op, hvilket siger noget om, hvor simpelt og intuitivt Klaverleg er at gå til.

  1. Klaverleg for to hænder

I bind 2 lærer du at spille med begge hænder samtidig, så det for alvor lyder af noget. Det betyder, du lærer at spille efter to nodelinjer, hvor den øverste linje er til højre hånd og den nederste linje er til venstre hånd. bind 2 spiller du efter de samme ikoner som i bind 1, men i bind 2 lærer du ikonerne til bassens toner, og det er både sjovt og værdifuldt for dit spil.

3. Klaverleg fra ikoner til noder

I bind 3 bliver du sluset fra ikonerne over i noderne. Klaveret eller keyboardet er nu så meget dit instrument, at det giver mening at gøre dig fri af ikonerne. Det betyder ikke, at ikonerne er helt forsvundet, de myldrer frem og hjælper med starttoner, store spring o.lign. Det at kunne noderne vil give dig en stor frihed til også at kunne tage andre nodebøger frem.

4. Klaverleg til jul og januar

Klaverleg til jul og januar er klaverlegsseriens julebog. Julebogen er en slags bonusbog, der i sværhedsgrad og stil lægger sig til bind 1 og 2. Klaverleg til jul og januar fokuserer først og fremmest på julens sange, men den bevæger sig også hen over nytår, favner vintermånederne og slutter med sange til fastelavn. Det er en bog, du kan gemme og finde frem til jul og vintertid de næste mange år.

Læs mere på klaverleg.dk eller køb på vores webshop her


klaverleg4

arrow_upward Call Now Button