Historien

Historien

I 1895 åbnede SJ Sørensen musikforretning på Søndergade i Århus. Varesortimentet var ud over klaverer importeret fra Tyskland,  musikinstrumenter og noder.

I 1912 flyttede forretningen til Vester Allé 4. SJ Sørensen var en foretagsom håndværker og udover salg af klaverer, blev der i denne periode produceret et betydeligt antal violiner samt citarer.

Carl Emil Juhl-Sørensen fulgte efter klaverbyggeruddannelse hos Grotrian Steinweg i Tyskland i faderens fodspor, og overtog i 1947 forretningen i Vester Allé. I 1959 indgik C. E Juhl-Sørensen forhandleraftale for det danske marked med Steinway & Sons, og i 1964 blev der taget beslutning om at Juhl-Sørensen skulle være landsdækkende med flygler og pianoer som speciale.

Chr. Juhl-Sørensen overtog som tredje generation firmaet i 1978, og det landsdækkende koncept blev realiseret ved åbning af afdelinger i København.

I 1989 overtog Juhl-Sørensen det traditionsrige danske pianofirma Hindsberg, og firmaet flyttede sit hoveddomicil i København til Hindsberg og Andreas Christensens tidligere klaverfabrik, Brofogedvej 10.

Den 6. september 2002 flyttede Aarhusafdelingen til nye større lokaler på Skovvejen 2B ved den gamle Østbane og udvidede med en ny dimension i form af øvelokaler, koncertscene og et stort udvalg af digitalklaverer.

Den 4. december 2004 åbnede Juhl-Sørensen et nyt Steinway Showroom i Stockholm på Historiska museet og åbnede dermed den første permanente Juhl-Sørensen udstilling udenfor Danmark. Det blev i 2005 lavet om til Steinway Piano Gallery Stockholm, med egen butik.

I 2011 flyttede Århusafdelingen til nye lokaler på Muslingevej 40 i Egå ved Århus. Herfra sendes de fleste akustiske og digitale instrumenter, da det også fungerer som lager.

I 2012 åbnede Juhl-Sørensen Steinway Piano Gallery i Oslo på Stortingsgaten 30, og markerede dermed Steinway & Sons og Juhl-Sørensens engagement i de skandinaviske lande, således Juhl-Sørensen har agenturen for Steinway & Sons i Danmark, Norge og Sverige.

I 2013 overtog Morten Juhl-Sørensen og Michael Juhl-Sørensen firmaet, og firmaets administerende direktør er i dag Morten Juhl-Sørensen.

2. april 2015 fejrer Juhl-Sørensen A/S 120 års jubilæum for grundlæggelsen af firmaet i 1895 i Aarhus.

25. november 2015 åbnede Juhl-Sørensen butik i Helsinki. Butikken med navnet Steinway Piano Gallery Helsinki markerede samtidig Juhl-Sørensens engagement i de nordiske lande.

 

arrow_upward